dimecres, 30 de maig del 2007

VTEC (Honda power)

El sistema funciona quan un control electrònic utilitza una tercera leva de l'arbre de leves, Que entra en ús a partir de cert nombre de revolucions, aquesta leva adicional és més agressiva que la normal. Aquest Sistema funciona amb la leva que controla la variació de l'admissió en els motors d'un arbre al cap "SOHC" i amb la variació de l'admissió i escapament en els motors de doble arbre al cap "DOHC".
La potència, el par i les revolucions d'un motor són proporcionals, per la qual cosa aquests motors tenen un bon par a baixes revolucions, que és on mes ho necessiten, i una bona potència en altes revolucions.
Això és regulat pel sistema electrònic VTEC que fa el canvi de variació de vàlvules en el motor segons sigui necessitat, maximizant així, la potència i acceleració del motor, així com l'economia de combustible de la mateixa, detenint l'obertura excessiva de les vàlvules quan no és necessari.
És com tenir un motor econòmic quan no accelerem, i un motor potent en el moment en el qual trepitgem l'accelerador.
Aixi el VTEC i la seva activació a més de dependre de les revolucions també depenen de la forma d'acceleració del pilot, permetent-li al pilot activar o no activar el sistema quan sigui necessari.
Aquest sistema sorgí quan demanaren fabricar un motor de 160cv en tan sols 1.600c.c.

3 comentaris:

Joan ha dit...

Honda's Poweeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!

[JuaN] ha dit...

No ho acabe de vore jo molt clar, avore si mos poses alguna foto més per a que es vega com funciona el mecanisme. Tara ;)

WHF ha dit...

Segons la foto en japones..xDDD as veu en el sitema vtec eixe 2 embolos passaors partits en 3 i 2 troços i un fluid fa presio sobre ells variant la seva posicio blokejant o no el moviment de les leves d'una forma o atra sobre les valvules. :SSS xDD pero bueno.. as suposa que tot açò esta controlat electronicament... portara una UC amb un Core 2 Extreme dexos que an tret ara de tetranucleo xDDDDDDDd i soft programat amb visual basic. :P