diumenge, 3 de juny del 2007

Distribució variable BMW (VANOS)

VANOS (Nockenwellen Steuerung variable) és la tecnologia d'obertura de vàlvules variable desenvolupada per BMW en la col·laboració propera amb Continental Teves. VANOS fa variar el temps d'obertura les vàlvules movent la posició dels arbres de lleves. Aquest moviment varia de 6 graus d'avançat a 6 graus de retardat.
VANOS és un mecanisme de control d'arbres de lleves hidràulic i mecànic combinat gestionat pel sistema de gestió de motors de DME del cotxe. El sistema de VANOS es basa en un mecanisme d'ajustament que pot modificar la posició de l'arbre de lleves d'admissió contra el cigonyal. VANOS doble afegeix adaptabilitat contínua als arbres de lleves d'admissió i escapament.
VANOS opera l'arbre de lleves d'admissió d'acord amb les revolucions del motor i posició del pedal d'accelerador. A menys revolucions, les vàlvules d'admissió s'obren més tard, la qual cosa millora qualitat que ganduleja i suavitat. En velocitat de motor moderada i càrrega moderada, les vàlvules d'admissió obren molt més d'hora, la qual cosa reduix el gas d'escapament dins de les cambres de combustió, i emissions de tub d'escapament. A velocitats moderades i càrrega lleugera l'arbre de lleves s'endarrereix reduint consum de combustible. Finalment, a velocitats de motor alta, l'obertura de vàlvules d'admissió es retarda una vegada més, així aquella plena competència pot ser desenvolupada.
VANOS significativament augmenta la potencia i el par , i ofereix mes economia de combustible. L'última versió de VANOS és VANOS doble(admisió i escapament), utilitzat en el M3.
Per a veure exactament el funcionament aquest vídeo es mou el cilindre del VANOS amb un destornillador simulant pressió hidràulica. Fixeu-vos com el pinyó es mou sense que l'arbre de leves es moga, mirar la leva que es veu com està quieta.
DESCARREGAR VIDEO


1 comentari:

[JuaN] ha dit...

Mol ben esplicat! I amb video i tot! :O
Eixos alemans es q au pensen tot :P